NICON VINKIT:

Talven uusi trendijuoma! Herkullinen Glögi Tonic on tehty vaaleaan omenaglögipohjaan. Glögin sisältämä lämmin omena antaa kihelmöivien mausteiden ja mehukkaan makusiirapin virrata läpi koko juoman. Tonic tuo makeudellaan ja kuivuudellaan täydellisen, kylmän lopputuloksen. Tätä juomaa voisi juoda vaikka loputtomiin, mutta varoitus, sillä maku saattaa aiheuttaa riippuvuutta!

Glögi on talven ja joulun ehdoton ykkösjuoma. Glögejä on jalostettu jo vuosien ajan gluhveinista hehkuviiniin ja glögi-coctaileihin asti. Suomessa tämä kulttijuoma ottaa paikkansa erittäin perinteisellä tyylillä ja tunnelman täyttäjillä.

Glögireseptit pohjautuvat usein mustaherukka- tai puolukkapohjaisiin punaisiin makuihin. Vaalea glögi on perinteistä punaista glögiä hieman kevyempi, mutta mahdollistaa makujen pakkaamisen paljon laajemmin. Ne ovatkin hyvin yleisesti baarimestarien suosiossa niiden monipuolisten käyttömahdollisuuksien vuoksi.

Vaaleiden glögipohjien valmistuksessa voi mielestäni irroitella makujen kanssa enemmän. Hedelmäisyyttä, tulisuutta, pippurisuutta ja raikkautta. Vaaleat pohjat kannattaa yleensä tehdä joko omena-, seljankukka- tai raparperimehulla. Perusmausteina anis, kaneli, neilikka jne. Greipin kuoresta ja mehusta saa mahtavia raikkaita makuja ja aromaattisia öljyjä. Voimakkaiden mausteiden, kuten korianterin ja sinapinsiementen kanssa kannattaa olla varovainen, ettei niitä käytä liikaa. Korjausliikkeitä on toki helppo tehdä lisäämällä enemmän mehua.