Vaaleaan glögipohjaan valmistettu lämpimän vivahteikas

MONIN FALERNUM OMENAGLÖGI

MONIN FALERNUM OMENAGLÖGI
  • 3 dl Omenaglögi, lämmin ja suodattamaton (katso erillinen resepti alta)
  • 1 cl Monin Falernumsiirappi
 Koriste: inkivääri, verigreipinkuori

ITSE TEHTY OMENAGLÖGI
  • 3 dl omenamehu (suodatettu)
  • 3 palaa appelsiininkuorta
  • 1 tl valkopippuri
  • 2 tl sinapinsiemen
  • 3 tl korianterinsiemen
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1,5 dl Monin Brown Sugar siirappi
  • 0,5 l alkoholiton valkoviini
Kaada kattilaan omenamehu ja lisää sokeri ja mausteet. Jauha pippuri, sinapinsiemen ja korianteri morttelissa ja lisää sekaan. Kiehauta seos ja ota pois liedeltä. Lisää valkoviini ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä 30 min ja siivilöi glögi.
 

NICON VINKIT:

Falernum Omenaglögi on vaaleaan omenaglögipohjaan tehty herkullinen ja lämpimän vivahteikas inkivääriglögijuoma. Monin Falernum makusiirappi on hienostunut ja tasapainoinen sekoitus mausteita, joihin yhdistyy limen hapokkuus ja mantelin pehmeä häivähdys.

Glögi on talven ja joulun ehdoton ykkösjuoma. Glögejä on jalostettu jo vuosien ajan gluhveinista hehkuviiniin ja glögi-coctaileihin asti. Suomessa tämä kulttijuoma ottaa paikkansa erittäin perinteisellä tyylillä ja tunnelman täyttäjillä.

Glögireseptit pohjautuvat usein mustaherukka- tai puolukkapohjaisiin punaisiin makuihin. Vaalea glögi on perinteistä punaista glögiä hieman kevyempi, mutta mahdollistaa makujen pakkaamisen paljon laajemmin. Ne ovatkin hyvin yleisesti baarimestarien suosiossa niiden monipuolisten käyttömahdollisuuksien vuoksi.

Vaaleiden glögipohjien valmistuksessa voi mielestäni irroitella makujen kanssa enemmän. Hedelmäisyyttä, tulisuutta, pippurisuutta ja raikkautta. Vaaleat pohjat kannattaa yleensä tehdä joko omena-, seljankukka- tai raparperimehulla. Perusmausteina anis, kaneli, neilikka jne. Greipin kuoresta ja mehusta saa mahtavia raikkaita makuja ja aromaattisia öljyjä. Voimakkaiden mausteiden, kuten korianterin ja sinapinsiementen kanssa kannattaa olla varovainen, ettei niitä käytä liikaa. Korjausliikkeitä on toki helppo tehdä lisäämällä enemmän mehua.

LAAJA VALIKOIMA MONIN MAKUSIIRAPPEJA, KASTIKKEITA JA FRAPPEJA

Ranskalainen Monin valmistaa erinomaisia makusiirappeja jo yli 100 vuoden kokemuksella. Laajasta valikoimasta löytyy paljon makuja drinkkeihin, kahvijuomiin ja leivontaan. Valikoiman laajuus ja tuotteiden helppokäyttöisyys takaavat laadukkaan ja nopean palvelun niin ravintolassa kuin kahvilassa.

Vain mielikuvitus on rajana, kun loihdit uusia juomaelämyksiä nyt myös alkoholitonta vaihtoehtoa kaipaileville. Terveellisyys on yhä suurempi trendi tänä päivänä ja varsinkin nuoremmassa kohderyhmässä alkoholittomat drinkit ”mocktailit” ovat merkittävässä roolissa.

 Monin jälleenmyyjät


KULUTTAJAT:

Osasta K-ketjun ruokakauppoja sekä


HORECA-ammattilaiset: