Talven uusi trendijuoma

MONIN GLÖGI TONIC

MONIN GLÖGI TONIC
  • 4 cl Omenaglögi, kirkas (katso erillinen resepti alta)
  • 2 cl Monin Winter Spice -siirappi
  • Pidennys: Tonic-vesi
Rakenna juoma jäiden päälle.
Koriste: kanelitangot

ITSE TEHTY OMENAGLÖGI
  • 3 dl omenamehu (suodatettu)
  • 3 palaa appelsiininkuorta
  • 1 tl valkopippuri
  • 2 tl sinapinsiemen
  • 3 tl korianterinsiemen
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1,5 dl Monin Brown Sugar siirappi
  • 0,5 l alkoholiton valkoviini
Kaada kattilaan omenamehu ja lisää sokeri ja mausteet. Jauha pippuri, sinapinsiemen ja korianteri morttelissa ja lisää sekaan. Kiehauta seos ja ota pois liedeltä. Lisää valkoviini ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä 30 min ja siivilöi glögi.



 
 

NICON VINKIT:

Talven uusi trendijuoma! Herkullinen Glögi Tonic on tehty vaaleaan omenaglögipohjaan. Glögin sisältämä lämmin omena antaa kihelmöivien mausteiden ja mehukkaan makusiirapin virrata läpi koko juoman. Tonic tuo makeudellaan ja kuivuudellaan täydellisen, kylmän lopputuloksen. Tätä juomaa voisi juoda vaikka loputtomiin, mutta varoitus, sillä maku saattaa aiheuttaa riippuvuutta!

Glögi on talven ja joulun ehdoton ykkösjuoma. Glögejä on jalostettu jo vuosien ajan gluhveinista hehkuviiniin ja glögi-coctaileihin asti. Suomessa tämä kulttijuoma ottaa paikkansa erittäin perinteisellä tyylillä ja tunnelman täyttäjillä.

Glögireseptit pohjautuvat usein mustaherukka- tai puolukkapohjaisiin punaisiin makuihin. Vaalea glögi on perinteistä punaista glögiä hieman kevyempi, mutta mahdollistaa makujen pakkaamisen paljon laajemmin. Ne ovatkin hyvin yleisesti baarimestarien suosiossa niiden monipuolisten käyttömahdollisuuksien vuoksi.

Vaaleiden glögipohjien valmistuksessa voi mielestäni irroitella makujen kanssa enemmän. Hedelmäisyyttä, tulisuutta, pippurisuutta ja raikkautta. Vaaleat pohjat kannattaa yleensä tehdä joko omena-, seljankukka- tai raparperimehulla. Perusmausteina anis, kaneli, neilikka jne. Greipin kuoresta ja mehusta saa mahtavia raikkaita makuja ja aromaattisia öljyjä. Voimakkaiden mausteiden, kuten korianterin ja sinapinsiementen kanssa kannattaa olla varovainen, ettei niitä käytä liikaa. Korjausliikkeitä on toki helppo tehdä lisäämällä enemmän mehua.

LAAJA VALIKOIMA MONIN MAKUSIIRAPPEJA, KASTIKKEITA JA FRAPPEJA

Ranskalainen Monin valmistaa erinomaisia makusiirappeja jo yli 100 vuoden kokemuksella. Laajasta valikoimasta löytyy paljon makuja drinkkeihin, kahvijuomiin ja leivontaan. Valikoiman laajuus ja tuotteiden helppokäyttöisyys takaavat laadukkaan ja nopean palvelun niin ravintolassa kuin kahvilassa.

Vain mielikuvitus on rajana, kun loihdit uusia juomaelämyksiä nyt myös alkoholitonta vaihtoehtoa kaipaileville. Terveellisyys on yhä suurempi trendi tänä päivänä ja varsinkin nuoremmassa kohderyhmässä alkoholittomat drinkit ”mocktailit” ovat merkittävässä roolissa.

 
 



Monin jälleenmyyjät

Löydät Monin-tuotteita seuraavilta jälleenmyyjiltä: