CASE / Ikaalinen SPA & RESORT

Kyrösjärven rannalla sijaitsevassa Ikaalisten kylpylässä on uitu, saunottu ja rentouduttu jo liki 140 vuotta. Ikaalinen Spa & Resort koostuu 1990 avatusta ja 2000-luvulla remontoidusta päärakennuksesta ravintoloineen, spa-osastoineen ja hotellihuoneineen sekä erillisestä 76 huoneen hotellirakennuksesta Ikaalinen Spa Loftista.

Ikaalinen Spa Loft -huoneistot ovat 2-6 hengen huoneita erilaisine varusteluineen. Trb kutsuttiin projektiin mukaan, kun loft-huoneistot haluttiin vaiheittain remontoida. Ensimmäiset uudistetut huoneistot valmistuivat toukokuussa 2023.

Asiakas otti yhteyttä vuotta aiemmin Trb:hen, koska halusi apua uudistusprojektin budjetointiin ja projektinhallintaan voidakseen näin keskittyä täysillä omaan työhönsä. Projektiin valittiin Trb:ltä kokonaisvaltainen paketti, joka sisälsi lähes kaikki projektissa tarvittavat vaiheet ja seurannan.

Projektin suunnittelutoimistoksi asiakas valitsi S-Idean, apunaan Emma Kattelus/Dodeco. Hankkeeseen valittiin myös mukaan paikallisia ja lähiseudun toimijoita, mikä oli asiakkaalle tärkeää.

Trb:n tehtävänä oli kilpailuttaa suunnittelijan suunnitelman mukaiset tuotteet, hakea vaihtoehtoisia tuotteita, hankkia, varastoida ja asennuttaa irtokalusteet, valaisimet ja pienkodinkoneet.

Trb:n laajat verkostot päämiehiin, valmistajiin, puusepäntehtaisiin jne. takasivat asiakkaalle ja suunnittelijalle sen, että kohteeseen valikoitui sekä suunnitelmaan että budjettiin sopivat optimaalisimmat tuotteet. Trb käänsi kaikki mahdolliset kivet, jotta haluttu budjetti saavutettiin ilman, että alkuperäisestä suunnitelmasta tingittäisiin.

Projektissa oli käytössä Trb:n projektinhallintaohjelma Trb Tool. Sen avulla saatiin näppärästi laskettua huonekohtainen kokonaisbudjetti, mikä oli asiakkaalle erittäin tärkeää. Budjettiin voitiin ottaa mukaan myös muut rakennusurakkaan kuuluvat työt ja kalusteet. Tämä tulisi auttamaan asiakasta huomattavasti tulevaisuudessa, jos asiakas remontoi lisää huoneita.

Asiakkaan sekä suunnittelijatiimin oli helppoa seurata ja osallistua projektin kaikkiin vaiheisiin käyttämällä Toolin tarjouslaskennan linkkiä kommunikointiin. Sen avulla varmistettiin samanaikainen tiedonkulku yhdessä kanavassa.

Huolellinen kilpailuttaminen varmisti projektiin oikeat kumppanit ja että sovitussa budjetissa sekä aikataulussa voitiin pysyä. Tiivis, idearikas sekä avoin yhteistyö suunnittelijatiimin sekä asiakkaan kanssa varmistivat sen, että lopputuloksesta tuli huikea.

Tilaprojekti tulossa? Askarruttaako kustannukset ja aikataulu? Pyydä tarkka kokonaisvaltainen budjetti ja projektisuunnitelma myynti@trb.fi tai 09-4542000

Referenssit