CASE / HOTELLI KIMMEL

Paljon paikallista. Sopivasti luksusta. Pielisjoen kimalteesta nimensä saanut hotelli Kimmel Joensuussa koki jättiuudistuksen kesän-syksyn 2021 aikana. Hotelli uusittiin kokonaisvaltaisesti ja uuden ilmeen saivat aina aulasta lähtien kaikki huoneet, ravintolat, kokoustilat ym. oleskelutilat. Sisustus- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaavan helsinkiläisarkkitehti Jaakko Puron Puroplan & Jaakko Puro Oy:stä mukaan uudistuksessa on haluttu tuoda luonto esiin monin tavoin.

Vireää karjalaista kaupunkielämää ja luontoelämyksiä tarjoavan hotelli Kimmelin uudistus oli mittakaavaltaan erittäin suuri projekti. TRB teki yhteistyötä yli 60:n yhteistyökumppanin kanssa. Näihin lukeutuvat valmistajat, agentuurit, maahantuojat ja huolitsijat.

TRB kutsuttiin avustamaan asiakkaan omaa projektiorganisaatiota, sillä asiakas arvosti TRB:n pitkää kokemusta ja näyttöjä isoista konsultointiprojekteista. Tehtävänä oli budjetoida projekti ja pysyä sovituissa budjettiraameissa sekä aikatauluissa, hoitaa tuotevertailut ja kilpailutus sekä huolehtia kalusteiden asennuksesta ja maahantuonnista ympäri maailmaa.

Projektiin oman haasteensa antoivat aikataulu ja laaja tuotekategoria sekä lukuisa määrä päämiehiä, mikä on tyypillinen tilanne useissa TRB:een hoitamissa projekteissa. Kimmeliin hankittiin noin 14 000 kpl kalusteita ja niihin liittyviä tuotteita. TRB:een kokenut projektiryhmä sekä projektinhallintaohjelma TRB Tool oli isona apuna tässä.

TRB Toolin avulla asiakas pystyi seuraamaan itsenäisesti projektin kulkua aina budjetoinnista asennukseen saakka sekä pysyi jatkuvasti ajan tasalla hinnoittelusta ja aikataulusta. TRB Tool toimii nettiselaimessa, mikä mahdollistaa tietojen reaaliaikaisen, nopean päivittymisen projektin jäsenille.

TRB Tool myös mahdollistaa erittäin tehokkaan projektityöskentelyn, mikä tuo säästöä asiakkaalle. Esimerkiksi Kimmel-projektissa mukana oli TRB:ltä 2 henkilöä, jotka käyttivät projektiin vain noin 1,9 h päivässä laskutettavaa työaikaa.

Aula:

Heti hotelliin saapuessa pääsee uudistetun Kimmelin tunnelmaan. Yleisilmeeltään tumma ja mystinen aula on sisustettu luonnonmateriaaleilla ja irto- sekä kiintokalusteissa on käytetty vuolukiveä, puuta ja metallia. Näyttävä, pallomainen Van Roonin valaisin toimii katseenvangitsijana aulassa. TRB hankki aulaan kaikki suunnitelman mukaiset irto- sekä kiintokalusteet.

Hotellihuoneet:

Kimmelissä on kaiken kaikkiaan 237 hotellihuonetta, jotka remontointiin kokonaisvaltaisesti aina pintoja myöten. Huoneet saivat uudet kiintokalusteet eteiseen sekä näyttävät sängynpäädyt, irtokalusteet, valaisimet ja tekstiilit. Lisäksi D-siiven huoneiden remontoituihin kylpyhuoneisiin toimitettiin kylpyhuonekalusteet.

Asiakkaalle tärkeitä arvoja olivat kotimaisuus ja paikallisuus. TRB:n laajan verkoston avulla hankinnat pystyttiin toteuttamaan hyvin näitä arvoja kunnioittaen.

TRB:llä on Suomessa lukuisia kumppanivalmistajia, jotka pystyvät tarvittaessa valmistamaan projekteihin räätälöityjä erikoistuotteita. Esimerkkinä tästä Kimmelin standard-huoneisiin toteutettiin Suomessa valmistetut asiakkaalle kustomoidut yö- ja sivupöydät Kauko-Idästä hankittavien sijaan. Kotimaisuuden lisäksi asiakkaalle saatiin näin aikaan myös tuntuva kustannussäästö.

Kokous- ja konferenssitilat, juhlasali Sirkkala:

Kimmelin uusi kokousosasto koostuu hauskoista, eri tarkoituksiin muunneltavista kokoustiloista, joiden ikkunoista avautuu näkymä Pielisjoelle. Uudessa juhlasalissa on paikat jopa 400:lle juhlijalle ja upeat joenrantanäkymät Pielisjoelle. Uusissa konferenssitilaratkaisuissa on otettu huomioon muunneltavuus ja tilaan voidaan ulkoseinät avaamalla ajaa sisään vaikka autolla. Lisäksi Kimmelistä löytyy myös 4 pienempää, huikeasti sisustettua lasikabinettia kokoontumisia varten. TRB toimitti tiloihin kiintokalusteet yhteistyössä lähialueen toimittajan kanssa sekä irtokalusteet paikallisen toimijan kanssa .

Poikkeusajasta johtuva komponenttipula sekä aikatauluongelmat aiheuttivat omat haasteensa projektille, mutta tilanteesta huolimatta se saatiin hienosti maaliin. Asiakas arvosti erityisesti avoimuutta ja varsinkin hektisinä asennusajankohtina hyvää yhteistyötä TRB:n sekä asennustiimin kanssa.

Kaiken kaikkiaan hotelli Kimmel oli todella kokonaisvaltainen projekti, jossa käytettiin monipuolisesti TRB:n eri palveluita ja jossa hyödynnettiin tehokkaasti laajaa hankinta- ja yhteistyökumppaniverkostoa sekä TRB Tool -projektinhallintatyökalua.

Tilaprojekti tulossa? Askarruttaako kustannukset ja aikataulu? Pyydä tarkka kokonaisvaltainen budjetti ja projektisuunnitelma myynti@trb.fi tai 09-4542000

Referenssit