Mustaherukkapohjaan tehty herkullinen

MONIN VADELMA GLÖGI

MONIN VADELMA GLÖGI
  • 3 dl Mustaherukkaglögi, lämmin (katso erillinen resepti alta)
  • 1 cl Monin Rasberry Tea -siirappi
 Koriste: tähtianis

ITSE TEHTY MUSTAHERUKKAGLÖGI
  • 1,5 dl mustaherukkamehutiiviste
  • 3 palaa tuoretta inkivääriä
  • 2 tl jauhettu anis
  • 3 tl jauhettu kaneli
  • 10 kpl kokonainen neilikka
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 dl Monin Brown Sugar siirappi
  • 0,5 l alkoholiton punaviini
Kaada kattilaan mustaherukkamehu ja lisää sokeri ja mausteet. Kiehauta seos ja ota pois liedeltä. Lisää punaviini ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä kattilassa n. 30 min ja siivilöi glögi.


 

NICON VINKIT:

Vadelma Glögi on mustaherukkaglögipohjaan tehty herkullinen vadelmaglögijuoma. Monin Rasberry Tea -siirapilla saat twistattua glögistä vielä jouluisemman.

Glögi on talven ja joulun ehdoton ykkösjuoma. Glögejä on jalostettu jo vuosien ajan gluhveinista hehkuviiniin ja glögi-coctaileihin asti. Suomessa tämä kulttijuoma ottaa paikkansa erittäin perinteisellä tyylillä ja tunnelman täyttäjillä.

Glögireseptit pohjautuvat usein mustaherukka- tai puolukkapohjaisiin punaisiin makuihin. Punaisien glögipohjien valmistuksessa mietin aina, että mitä punaisia ja jouluisia makuja on olemassa. Mustaherukka antaa lämpöä ja täyteläisyyttä, kun taas puolukka enemmän raikkautta ja pirteyttä. Inkiväärillä saadaan lämmön tunnetta, kun taas appelsiinin kuorella raikkautta ja kepeyttä. Makuparit on mietitty silmälläpitäen myös koristeita ja sen sivussa tarjottavia pieniä makupaloja, kuten esim. piparkakkuja ja rusinoita.

Mausteilla ei kuitenkaan kannata lähteä kikkailemaan liikaa, vaikka glögissä niitä on usein aika paljon. Suosin selkeitä makuja sopivassa määrin. Glögiä on hyvä maistella maustamisen aikana, jotta tietää, mihin suuntaan haluaa maustamisen kanssa mennä.

LAAJA VALIKOIMA MONIN MAKUSIIRAPPEJA, KASTIKKEITA JA FRAPPEJA

Ranskalainen Monin valmistaa erinomaisia makusiirappeja jo yli 100 vuoden kokemuksella. Laajasta valikoimasta löytyy paljon makuja drinkkeihin, kahvijuomiin ja leivontaan. Valikoiman laajuus ja tuotteiden helppokäyttöisyys takaavat laadukkaan ja nopean palvelun niin ravintolassa kuin kahvilassa.

Vain mielikuvitus on rajana, kun loihdit uusia juomaelämyksiä nyt myös alkoholitonta vaihtoehtoa kaipaileville. Terveellisyys on yhä suurempi trendi tänä päivänä ja varsinkin nuoremmassa kohderyhmässä alkoholittomat drinkit ”mocktailit” ovat merkittävässä roolissa.

 Monin jälleenmyyjät


KULUTTAJAT:

Osasta K-ketjun ruokakauppoja sekä


HORECA-ammattilaiset: