NICON VINKIT:

Aprikoosi Omenaglögi on vaaleaan glögipohjaan tehty valloittava glögijuoma. Monin Aprikoosi-siirappi tuo glögiin hedelmäisen aromin ja pitkinä talvipäivinä lupauksen tulevasta kevätauringosta.

Glögi on talven ja joulun ehdoton ykkösjuoma. Glögejä on jalostettu jo vuosien ajan gluhveinista hehkuviiniin ja glögi-coctaileihin asti. Suomessa tämä kulttijuoma ottaa paikkansa erittäin perinteisellä tyylillä ja tunnelman täyttäjillä.

Glögireseptit pohjautuvat usein mustaherukka- tai puolukkapohjaisiin punaisiin makuihin. Vaalea glögi on perinteistä punaista glögiä hieman kevyempi, mutta mahdollistaa makujen pakkaamisen paljon laajemmin. Ne ovatkin hyvin yleisesti baarimestarien suosiossa niiden monipuolisten käyttömahdollisuuksien vuoksi.

Vaaleiden glögipohjien valmistuksessa voi mielestäni irroitella makujen kanssa enemmän. Hedelmäisyyttä, tulisuutta, pippurisuutta ja raikkautta. Vaaleat pohjat kannattaa yleensä tehdä joko omena-, seljankukka- tai raparperimehulla. Perusmausteina anis, kaneli, neilikka jne. Greipin kuoresta ja mehusta saa mahtavia raikkaita makuja ja aromaattisia öljyjä. Voimakkaiden mausteiden, kuten korianterin ja sinapinsiementen kanssa kannattaa olla varovainen, ettei niitä käytä liikaa. Korjausliikkeitä on toki helppo tehdä lisäämällä enemmän mehua.