NICON VINKIT:

Piparkakku Glögi on punaiseen puolukkaglögipohjaan tehty herkullinen piparkakkuglögijuoma. Puolukkaglögi antaa juomalle raikkautta ja kirpeyttä, Monin Piparkakkusiirappi jouluista mausteisuutta.

Glögi on talven ja joulun ehdoton ykkösjuoma. Glögejä on jalostettu jo vuosien ajan gluhveinista hehkuviiniin ja glögi-coctaileihin asti. Suomessa tämä kulttijuoma ottaa paikkansa erittäin perinteisellä tyylillä ja tunnelman täyttäjillä.

Glögireseptit pohjautuvat usein mustaherukka- tai puolukkapohjaisiin punaisiin makuihin. Punaisien glögipohjien valmistuksessa mietin aina, että mitä punaisia ja jouluisia makuja on olemassa. Mustaherukka antaa lämpöä ja täyteläisyyttä, kun taas puolukka enemmän raikkautta ja pirteyttä. Inkiväärillä saadaan lämmön tunnetta, kun taas appelsiinin kuorella raikkautta ja kepeyttä. Makuparit on mietitty silmälläpitäen myös koristeita ja sen sivussa tarjottavia pieniä makupaloja, kuten esim. piparkakkuja ja rusinoita.

Mausteilla ei kuitenkaan kannata lähteä kikkailemaan liikaa, vaikka glögissä niitä on usein aika paljon. Suosin selkeitä makuja sopivassa määrin. Glögiä on hyvä maistella maustamisen aikana, jotta tietää, mihin suuntaan haluaa maustamisen kanssa mennä.